Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

O φασίστας που όλοι αγαπήσαμε







Τον Ιανουάριο του 2009, ο μέγας κριτής ορατών και αοράτων Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την εθνικοσοσιαλιστική θεωρία της οικογενειακής ευθύνης, επιτέθηκε δια τηλεοράσεως στον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο καταγγέλοντας βάναυσα τον 80χρονο πατέρα του ως οικοπεδοφάγο! Αφού η καταγγελία αυτή έπεσε στο απόλυτο κενό και μαζί της κατακρημνήστηκε και η προσπάθεια προσβολής του πραγματικού στόχου, ο Δημοσιογράφος επανήλθε δριμύτερος από την αθλιοδέστερη ίσως εφημερίδα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα την δεκαετία του 2000.
Δέκα μήνες αργότερα, η εφημερίδα Veto, που ευτυχώς για τον τόπο μας άφησε χρόνους φέτος, κραύγαζε εκ νέου για το ίδιο θέμα -αυτό που είχε διαψευστεί ήδη από τα πραγματικά δεδομένα- με τη βεβαιότητα ότι το αναγνωστικό κοινό της έχει μνήμη χρυσόψαρου. Μόνο που αυτή τη φορά έκανε ένα βήμα παραπάνω: Με τη φωτογραφία του Βαγγέλη Βενιζέλου στο πρωτοσέλιδο έγραφε στον πηχαίο τίτλο «Το κόλπο Βενιζέλου με τα 7 οικόπεδα», εννοώντας όμως όχι τον πολιτικό υιό, αλλά τον συνταξιούχο πατέρα. Μόνο που χρειαζόταν μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά για να το αντιληφθεί αυτό κάποιος που διαβάζει τις εφημερίδες που κρέμονται στο περίπτερο.
Η αθλιότητα αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον νυν Υπουργό Άμυνας που άστραψε και βρόντηξε με μία αγωγή με την οποία ζητούσε δύο εκατομμύρια ευρώ.
Τον Ιούλιο του 2010, ο εθνικός μας δικαστής Μάκης επιτέθηκε εκ νέου στον Βαγγέλη Βενιζέλο με αφορμή την έκθεση αμυντικού υλικού Defensys στην Θεσσαλονίκη και ο Θεσσαλονικιός πολιτικός απάντησε αποστομοτικά και χωρίς να μασάει τα λόγια του αποκαλύπτοντας σχέσεις -στενότατες- του εκδότη με τον όμορφα πλασμένο κόσμο των οπλάδων και των συμφερόντων τους, εξαιτίας των δραστηριοτήτων των οποίων βρισκόμαστε εν μέρει εδώ που βρισκόμαστε ως χώρα σήμερα.
Πριν μερικές μέρες, ο πρώτος διδάξας την τέχνη της δημοσιογραφικής αλητείας θέλησε να αναζωπυρώσει την κόντρα του με τον πληθωρικό πολιτικό. Αφορμή αυτή τη φορά υπήρξε ένα «τεράστιο σκάνδαλο» που αφορούσε στενό συνεργάτη του Βενιζέλου και είχε απ' όλα: παράνομο χρήμα, ροζ αποχρώσεις και οσμή κατασκοπίας! Ο αδέκαστος Δημοσιογράφος-ντετέκτιβ-ιεροκήρυκας χρησιμοποίησε φυσικά τις γνωστές πρακτορίστικες μεθόδους, που δίδασκε στο απόγειο της δόξας του και που κατά πως φαίνεται συνεχίζει να διδάσκει τώρα που το άστρο του έχει δύσει.
Ο στόχος του και αυτή τη φορά δεν ήταν ο γάιδαρος, αλλά το σαμάρι. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον καταγγελθέντα διευθυντή ενημέρωσης του Πενταγώνου και στενό συνεργάτη επί σειρά ετών του Βενιζέλου. Έχω όμως ακούσει γι αυτόν από έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που τυχαίνει να τον γνωρίζουν και οι οποίοι μόνο καλά λόγια είχαν να μου πουν.
Την περασμένη Δευτέρα στις 23 Μαϊου έτυχε να σερφάρω στο διαδίκτυο όταν βρέθηκα κατά λάθος στην ιστοσελίδα της ζούγκλας, την οποία δεν είχε τύχει ευτυχώς να επισκεφθώ ποτέ εξαιτίας του ονόματος του ιδιοκτήτη της φυσικά. Μπήκα στο web radio και εκεί είδα ότι ο ακατανόμαστος Μάκης έκανε εκπομπή on camera. Θέμα του ήταν το επίμαχο «σκάνδαλο». Τελικά παρακολούθησα έως τέλους για μία ώρα την εκπομπή του Μάκη κι ενός παχύδερμου συνεργάτη του ονόματι Πάνου Πικραμένου και πραγματικά αηδίασα! Ο βόρβορος ψυχής και η κακοήθεια μόλυναν τα ιντερνετικά ερτζιανά και τους ελάχιστους -ευτυχώς- ακροατές. Ακούγονταν απίστευτοι χαρακτηρισμοί για έναν άνθρωπο που ήταν σαφές ότι δεν μπορούσε να αμυνθεί. Δεν έχουν σημασία οι εναντίον του καταγγελίες γιατί το θέμα αυτών των δύο αρπακτικών δεν ήταν αυτό. Το θέμα τους ήταν να κατακρεουργήσουν έναν άνθρωπο που η ζωή τον «καταδίκασε» να είναι ένας γκέι εβραίος στην Ελλάδα!
Κατά τον Μάκη και τον ευτραφή συνεργάτη του (θα σας πω παρακάτω γι' αυτό το κελεπούρι) ο συνεργάτης που ο Βενιζέλος  προφανώς εμπιστεύεται εδώ και δέκα χρόνια και ο οποίος οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά το «σκάνδαλο» δεν έπρεπε να έχει υπεύθυνη θέση και μάλιστα στο Πεντάγωνο γιατί ως γκέι ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας (διαρροή απορρήτων εγγράφων μετά από πιθανό εκβιασμό). Ως εβραίος δε, ήταν και ύποπτος για κατασκοπία υπέρ του Ισραήλ, καθώς ως γνωστόν Έλλην είναι μόνον ο Χριστιανός Ορθόδοξος.
Οι επιθέσεις των υαινών κατά του θύματός τους ήταν ανηλεείς, γεμάτες ομοφοβικές αναφορές, ύβρεις και προσβολές, πικρόχολη χλεύη, προσβλητικά υπονοούμενα, πρωτόγονα στερεότυπα. Ένιωσα ντροπή και αηδία. Εάν οι δύο αυτοί συγκεκριμένοι τύποι έκαναν την ίδια εκπομπή σε οποιαδήποτε πολιτισμένη δυτική χώρα, πολύ απλά θα είχε παρέμβει ο Εισαγγελέας και θα τους είχε κλείσει φυλακή.
Στη συνέχεια έψαξα και βρήκα τα σχετικά ρεπορτάζ στο σάιτ της ζούγκλας, τα διάβασα εξονυχιστικά, τα μελέτησα, άκουσα ένα ηχητικό αρχείο που είχαν κρεμάσει (η υποκλοπή τηλεφωνικής συνδιάλεξης και η δημοσιοποίησή της δεν είναι ποινικά αδικήματα;) από το οποίο δεν έβγαινε νόημα γιατί ήταν ένας διάλογος στα ιταλο-ισπανικά, είδα με προσοχή τις «ενοχοποποιητικές» φωτογραφίες και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα ήταν ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ιστορία. Όταν διάβασα και την απαντητική επιστολή του θύματος του Μάκη, τότε αντιλήφθηκα ακριβώς τι συμβαίνει.
Ο γνωστός Μάκης που όλοι αγαπήσαμε, ο γνωστός πράκτορας της δεκάρας, ο τύπος που είμαι σίγουρος ότι μαγνητοφωνεί κρυφά ακόμα και τις συνομιλίες του με αυτή την δύσμοιρη την Κιμ-πώς-τη-λένε, επιτέθηκε με μανία σε έναν άνθρωπο μόνο και μόνο για να πάρει τη ρεβάνς του από τον Βενιζέλο, μετά τις πολλαπλές φάπες που έχει δεχτεί από αυτόν. Μόνο που νομίζω ότι αυτή τη φορά, το θύμα του δεν είναι και τόσο ανήμπορο. Από τη γενναία επιστολή που έγραψε αυτός ο τύπος βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν το βάζει κάτω και δεν μασάει τα λόγια του.
Δεν έχω ιδέα αν νοίκιαζε ή δεν νοίκιαζε δωμάτιο του σπιτιού του και δεν με ενδιαφέρει. Και να το έκανε δικαίωμά του. Θα του πει ο Μάκης πώς θα ζήσει τη ζωή του; Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο τύπος αυτός έχει τσαγανό και ελπίζω να το αποδείξει αν αποφασίσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αν το κάνει -και πρέπει να το κάνει- εγώ δηλώνω εθελοντής για να τον βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Είμαι σε θέση να του προσφέρω ολόκληρο το ηχητικό αρχείο της άθλιας εκπομπής  στο ράδιο της ζούγκλας για να τους κάψει. Μόνο μέσα από εκεί θεμελιώνονται 2-3 ποινικά αδικήματα καραμπινάτα.
Ειδικά γι αυτόν τον χοντρό λούζερ που ιδρώνει μπροστά στο αφεντικό του, ένα γκουγκλάρισμα αρκεί για να καταλάβει κανείς τι κουμάσι είναι. Με φασίζουσα αρθρογραφία στο βιογραφικό του και ύφος πράκτορα της ΕΥΠ από τη δεκαετία του '80, ο τύπος αυτός μαζί με τον θλιβερό μυστακιοφόρο συνωμοσιολόγο της δεκάρας Νίκο Γεωργιάδη (αρχισυντάκτη στη ζούγκλα τώρα όλως τυχαίως), αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχαν εξαπατήσει το πανελλήνιο πριν χρόνια όταν μετέδιδαν από ιδιωτικό κανάλι της πλάκας την εισβολή του Αφγανιστάν από το Πακιστάν λέγοντας ότι είναι οι πρώτοι παγκοσμίως που πάτησαν το πόδι τους στη χώρα των Ταλιμπάν. Για ελέγξτε το ποινικό μητρώο του κ. Πικραμένου να δούμε τι έκανε στην Ιταλία την δεκαετία του 1980. Για διαβάστε την επιστολή του πρώην διευθυντή του στο Άμυνας να δείτε πώς τεμπέλιαζε εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα σκατά καταλήγουν στον ίδιο βόθρο.
Και μια και μιλάμε για σκατά. Κλείνοντας θα σας συμβούλευα να διαβάσετε ένα συγκλονιστικό άρθρο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο με το οποίο αποκαλύπτεται ο βίος και η πολιτεία του αριστερού Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου κάνει με τα κρεμμυδάκια τον αδέκαστο Μάκη αποκαλύπτοντας τις συνθήκες γαλέρας και το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που έχει επιβάλει στο μαγαζί του. Αυτό το ίδιο καθεστώς στην αισθητική μας και τη νοημοσύνη μας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιβληθεί. Οι εποχές που ο Μάκης και οι μιμητές του τρομοκρατούσαν τον κόσμο τελείωσαν. Ώρα για αντεπίθεση.

Κώστας Παπανδρέου εκ Ντίσελντορφ Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου